Gå til innholdet

Guide: En dag i New York

Guide: En dag i New York

I denna artikel får vi följa med Caroline och Angelica från Caroline Svedbom under en heldag i den magiska och pulserande storstaden New York. 

6.00 PROMENAD
Jetlagen från Sverige gör att vi båda vaknar supertidigt och har svårt att somna om. Vi tar på oss träningskläder och går ut för en morgongpromenad i Central Park. För den som är van vid Sverige och att kunna se långt, är Central Park perfekt. Att få se natur och den vackra vyn med alla skyskrapor är nästan overklig och ett måste att se!

8.00 KAFFEPAUS OCH FRUKOST
Ett stenkast från Central Park (på upper east side) ligger kändistäta Sant Ambroeus, där vi stannar vi till för en dubbel espresso och frukost på deras mysiga uteservering. 

11.00 TAXI TILL SOHO
När vi kommit hem, duschat och bytt om tar vi en gul taxi till trendiga SOHO. Där är husen lägre och smågatorna fyllda av spännande streetstyle spaning. Här är det något lugnare atmosfär än i fartfyllda Midtown och Upper East Side. 

13.00 LUNCH
Efter att ha pratat med hovmästaren som berättat att det är 45 minuters väntetid för ett bord på Balthazar, slår vi oss ner i baren istället. Vi beställer en varsin tonfisksallad och en alkoholfri "Ginger Beer", ett måste att prova! Här är det livat och man märker att det är ett populärt lunchställe bland New York borna. 

15.00 SHOPPING
För den shoppingsugna finns det massor av roliga butiker i SOHO. På huvudgatan Broadway finns gallerian Bloomingdales och om du kommer in på tvärgator som Spring Street och Prince Street hittar du allt ifrån butiker som Louis Vuitton men även unika designermärken och vintage butiker. 

18.30 MIDDAG
Vi beger oss till Greenwich Village för middag på den exklusiva Restaurangen Waverly Inn. Vi slår oss ner i den mysiga soffan vid bordet och beställer Ginger Beer (besatta) och en kycklingrätt. Maten är helt fantastisk och när vi är proppmätta åker vi hem till hotellet igen då jetlagen börjar kännas av. Skönt tänker vi, då kan vi gå upp tidigt dagen efter för en promenad i Central Park igen.  

Forrige artikkel Lär känna personen bakom Caroline Svedbom
Neste artikkel Så stylar du höstens största trend - chockrosa!

Liknande artiklar